• Početna>
  • Vesti>

Petković na obeležavanju Badnjeg dana i proslavi Božića na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovaće obeležavanju Badnjeg dana i proslavi Božića na Kosovu i Metohiji.

“Sutra u 12 sati, u Kosovskoj Mitrovici, Petković će uručiti ključeve stanarima za 12 novoizgrađenih stanova u zgradi u ulici Kolašinska bb i za 24 novoizgrađena stana u dve zgrade, u ulici Luja Braja. Stanovi su namenjeni stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova, porodica interno raseljenih lica, kao i stambeno ugroženog domicilnog stanovništva sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica”,stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade RS.

U 16 sati, u porti Crkve Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, Petković će prisustvovati paljenju Badnjaka.

U četvrtak, 7. januara, u 6:20 sati, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković će u naselju Dobrotin kod Lipljana, u skladu sa Božićnim običajima, biti položajnik porodici Rašić. Petković će u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj Liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.

U 12 sati, direktor Petar Petković će Domu zdravlja Donja Gušterica, u opštini Lipljan, uručiti sanitetsko vozilo, namenjeno potrebama srpskog stanovništva sa prostora centralnog dela Kosova i Metohije”, dodaju iz Kancelarije za KiM u saopštenju za javnost.


U saopštenju se takodje napominje i da će sve aktivnosti biti sprovedene u skladu sa propisanim merama, zbog trenutne epidemiološke situacije, prouzrokovane virusom Kovid 19.

Izvor RKM (saopštenje)

Comments

Pročitaj još