• Početna>
  • Vesti>

Petković: Srbija i Vučić ništa nisu predali Albancima, kako to žele Rada Trajković i njeni šefovi

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Član Glavnog odbora SNS i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je danas, povodom optužbi Rade Trajković da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predao deo srpske elektromreže Kosovu, da “ni Srbija niti predsednik Aleksandar Vučić ništa ne predaju u ruke Albancima, kako to maliciozno priželjkuju i neosnovano optužuju Rada Trajković i njeni politički šefovi“.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi, da nasuprot tome, politički vrh Srbije čini sve da obezbedi nesmetano snabdevanje električnom energijom severa Kosova i da u tome “uspeva i uspevaće, dok god je na čelu naše države odgovorna vlast koja brine pre svega za interese svog naroda, a ne za jeftine političke poene ili aplauze iz Prištine“.

“Poražavajuće je da danas u Srbiji imamo opozicione političare koji iz svojih lagodnih pozicija u Beogradu napadaju rođenu državu i otvoreno se svrstavaju na stranu Prištine koja godinama odbija da sprovede potpisane sporazume – i Briselski sporazum i sporazum o energetici iz 2013. godine i akcioni plan donet uz zaključke EU posrednika 2015. godine“, poručio je Petković.

On je naglasio da je upravo zbog toga Srbija ponovo, po peti put, podnela zahtev za registraciju i licenciranje dve srpske kompanije čije su nadležnosti trgovina, distributivne usluge i snabdevanje potrošača na severu Kosova električnom energijom.

“I upravo je zbog toga Srbija pokrenula niz diplomatskih aktivnosti prema međunarodnoj zajednici kako bismo uspeli da nesmetano nastavimo snabdevanje strujom severa pokrajine. Mi nismo sedeli, čekali, brojali dane, niti sekunde TV prava i milione kao politički mentori Rade Trajković. Mi smo od prvog trenutka radili na obezbeđivanju energetske sigurnosti i stabilnosti za naš narod na severu pokrajine. I u tome uspeli“, navodi Petković.

On se u samo jednom stavu složio sa Radom Trajković, a to je, kako je rekao, da za Srbiju nema nazad.

“Srbija ide napred i nastaviće da jača i ekonomski i institucionalno i politički, a ona i njeni šefovi odavno su deo političke, nazadne istorije. Možda upravo zbog toga Radu Trajković sada u Prištini kandiduju za novu predsednicu samozvanog Kosova. Kako stvari stoje, uskoro će joj se za to i ukazati prilika“, zaključio je Petković.

Izvor: Kosovo online

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još