Kosovska Mitrovica bolje i lepše mesto za život

Foto: Radio Mitrovica sever

Nova vodovodna mreža, stanovi za mlade bračne parove, park, izgradnja gradskog stadiona neki su od značajnih infrastrukturnih projekata, koje i pored pandemije korona virusom, opština Kosovska Mitrovica uspeva da realizuje, sve sa ciljem da grad bude što lepše mesto za život.

Tokom ove godine Kosovska Mitrovica bila je veliko gradilište. Uređuju se šetališta, izgrađuju se nove stambene zgrade, sportski tereni. Grad postaje mnogo funkcionalniji i lepši.

I pored vanredne situacije izazvane pandemijom kovid-19 opština Kosovska Mitrovica uspela je da uz pomoć Vlade Republike Srbije realizuje značajne infrastrukturne projekte, kaže za TV Most Aleksandar Spirić, predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

“Svakako da država Srbija čini i činiće sve napore da se maksimalno život našem narodu ovde poboljša, i kvalitetniji život ogleda se kroz projekte koji su takođe u dobrim fazama, kao i redovno snabdevanje i poboljšanje regionalnog vodovoda, imajući u vidu da je u finalnoj fazi i sam rezervoar na brdu”, kaže Spirić.

Ističe da je za opštinu i Privremeni organ od velikog značaja maksimalna podrška Kancelarije za KiM.

“Maksimalna je podrška Kancelarije za KiM i direktora Petra Petkovića koji nesebično daje da se nastavi kontinuitet koji smo imali sa Markom Đurićem i poboljša da budemo na usluzi pojedincima i porodicama. Činimo sve da se život poboljša što je evidentno, jer je u poređenju sa godinama unazad mnogo bolji i kvalitetniji. Ono što je za nas od ovih projekata ključno jeste da počinjemo sa bitnim fazama oko samog stadiona, vredne donacije i podrške sportskim klubovima i osnaživanju mladih od strane Vlade Republike Srbije”, rekao je Spirić.

I u narednom periodu ulagaće se u infrastrukturu, sport, kulturu kako bi Kosovska Mitrovica bila što bolje i lepše mesto za život.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još