Brnabićeva i Varhelji o evropskom putu Srbije i vakcinama

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je, putem video-linka, sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem o perspektivama pristupnih pregovora Srbije u narednih šest meseci. Varhelji je izrazio zadovoljstvom predočenim planom Vlade Srbije i naporima koje ulaže na putu ka članstvu u EU.

Premijerka Brnabić je rekla da punopravno članstvo u EU ostaje strateški prioritet Vlade, naglasivši da Srbija nastavnja da radi na implementaciji sveobuhvatnih reformi, posebno u oblasti vladavine prava, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Vlada Srbije u novom mandatu je već napravila nekoliko reformskih koraka u ovoj oblasti, naglasila je Brnabićeva i kao najvažnije navela formiranje posebnog Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara. 

Vlada Srbije usvojila je i Akcioni plan za medijsku strategiju.

Komesar Varhelji je izrazio zadovoljstvom predočenim planom Vlade Srbije i naporima koje ulaže na putu ka članstvu u EU, ocenivši da je od suštinske važnosti da se, sprovođenjem navedenih reformi, ubrza proces pristupanja Srbije. 

Premijerka Brnabić je istakla da veoma ceni zalaganje komesara Varheljija da određena količina vakcina protiv kovida 19 u najkraćem mogućem roku bude isporučena zemljama Zapadnog Balkana.

Izvor: RTS

Comments