• Početna>
  • Vesti>

Srpska pravoslavna crkva sapštava da su se na Fejsbuku i Instagramu pojavili lažni nalozi koji koriste ime i grb SPC

Srpska pravoslavna crkva je saopštila da se na društvenim mrežama (osobito na Facebook-u i Instagramu-u) u poslednje vreme pojavilo više lažnih naloga koji se koriste imenom Srpske Pravoslavne Crkve i njenim grbom. Tim povodom se Informativnoj službi Srpske Pravoslavne Crkve javilo više vernika sa pitanjem da li navedeni nalozi pripadaju Srpskooj Pravoslavnoj Crkvi, s obzirom na stavove koji se na njima iznose, ali i razne ekonomske transakcije koje se putem tih naloga obavljaju.

Jedina zvanična prezentacija Srpske Pravoslavne Crkve se nalazi na internet adresama spc.srb i spc.rs. U ovom trenutku, nijedan nalog na bilo kojoj društvenoj mreži koji nosi naziv „Srpska Pravoslavna Crkva“ nema veze sa zvaničnim sajtom naše pomesne Crkve. Ukoliko bi Srpska Pravoslavna Crkva imala svoj nalog na društvenim mrežama (i ukoliko ga, kojim slučajem, u budućnosti postavi), to bi bilo objavljeno na pomenutom zvaničnom sajtu.

Ovom prilikom pozivamo vlasnike nalogâ na društvenim mrežama koji nose naziv „Srpska Pravoslavna Crkva“ i drže njen zvanični grb da iste u što kraćem roku obrišu, što zbog moralnog obzira, što zbog činjenice da je reč o delatnosti koja spada u krivično delo lažnog predstavljanja, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio KM

Comments

Pročitaj još