EMS: Trafostanica Valač ostaje u našem sastavu

Trafostanica “Valač” na severu Kosova ostaje u sastavu Elektromreže Srbije i ništa se ne menja u statusu zaposlenih u tom objektu, rečeno je agenciji Beta u EMS-u.

“Što se tiče zaposlenih u EMS, nema nikakve dileme da će oni ostati u našoj kompaniji, sve dok oni to budu želeli”, naveli su u tom javnom preduzeću povodom pisanja medija da su zaposleni u trafostanici stanici “Valač” još pre dva meseca obavešteni da im se ukidaju radna mesta jer ta stanica više “papirološki” ne pripada Srbiji.

Pristinski mediji su objavili da Operator sistema transmisije i tržišta električnom energijom Kosova (KOSTT) 14. decembra, preuzima snabdevanje električnom energijom opština na severu Kosova.

Predviđeno je da tog dana prestane razmena električne energije između Elektroprivrede Srbije (EPS) i KOSTT koja je postojala do sada radi potreba snabdevanja potrošača na severu Kosova.

Tim povodom oglasila se Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je saopštila da snabdevanje strujom na severu KiM neće biti ugroženo ni na koji način, odnosno da će Elektrokosmet nastaviti da neometano snabdeva građane strujom.

“Kada i ako ćerke-kompanije EPS-a, čiji su osnivači EPS i ZSO, budu registrovane prema postignutom sporazumu o energetici, one će nastaviti nesmetano snabdevanje”, kazali su u Kancelariji za KiM, ukazujući da je Srbija ispunila svoj deo obaveza iz sporazuma o energetici, ali Priština nije.

Comments