• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Svetske banke i MLS Kosova o projektu vrednom 20 miliona dolara

Na današnjem sastanku predstavnika Svetske banke i Ministarstva lokalne samouprave kosovske Vlade razgovaralo se o saradnji na projektu vrednom 20 miliona dolara.

Ministar lokalne samouprave Goran Rakić je izrazio zadovoljstvo i naglasio da je projekat „Opštine za mlade na Kosovu“ koji je finansirala japanska vlada preko Svetske banke započeo sprovođenje.

“Uprkos poteškoćama zbog pandemije, zadovoljan sam dosadašnjim napretkom i radujem se početku sprovođenja aktivnosti na terenu u cilju poboljšanja života mladih i marginalizovanih grupa” naveo je Rakić.

Rakić je ovom prilikom izrazio spremnost da da bezrezervnu podršku organizacijama IDA i Svetske banke, u realizaciji projekta vrednog 20 miliona dolara, a koji je namenjen ekonomskom oporavku opština, nakon pandemije kovid 19.

“Verujem da dve komponente projekta, podrška za oko 4000 preduzeća i otvaranje oko 8000 novih radnih mesta, kao i podrška opštinama davanjem grantova koji će finansirati kapitalne projekte i komunalne usluge, imaće direktan uticaj na život građana u svih 38 opština” rekao je Rakić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: MLS

Comments

Pročitaj još