• Početna>
  • Vesti>

Pet najnovijih filmskih ostvarenja na festivalu u Leposaviću

Festival domaćeg filma Leposavić 2020, biće održan od 7. do 11. novembra, najavljeno je iz Centra za kulturu Sava Dečanac.

U okviru pet festivalskih večeri, publika će uz poštovanje svim epidemioloških mera, moći da pogleda pet najvijih kinematografskih ostvarenja – “Otac”, “Moj jutarnji smeh”, “Asimetrija”, “A.S.(25)” i “Grudi”. Sve projekcije će počinjati u 20h a ulaz je besplatan, rekao je ya program Radio Kosovske Mitrovice Ivan Vučković ispred Centra za kulturu “Sava Dečanac” koji je organizator ovogodišnjeg festivala.

“U okviru festivala, 9. novembra u 18h, u Centru za kulturu, biće održana promocija knjige “Bunt dece socijalizma” autora Dusana Vesica. Knjiga je vezana za rađanje novog talasa u domenu muzike u bivšoj Jugoslaviji, pa ćemo u skladu sa tim čuti i lokalni bend koji će izvoditi neke od pesama koje su obeležile to vreme”, rekao je Vučković i dodao da su dali sve od sebe da ne prekidaju tradiciju održavanja festivala uprkos novonastaloj situaciji sa epidemijom Kovid 19.

“Dakle u drugim okolnostima ali sa istim ciljem da održimo kontinuitet u održavanju festivala , rekao je na kraju Vučković i pozvao ljubitelje filma da budu gosti narednih pet večeri.

Izvor: Radio Kosovska MItrovica

Comments

Pročitaj još