• Početna>
  • Vesti>

Mustafa odgovorio Haradinaju: Vlada neće prekinuti dijalog

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa nije podržao zahtev lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja da se prekine dijalog sa Srbijom, rekavši da nema razloga za prekid i da se radi o interesu Kosova, a ne o interesu Srbije, prenosi Gazeta Ekspres.

Nakon što je Specijalni sud potvrdio optužnice protiv četiri visoke ličnosti OVK Haradinajeva stranka održala je sastanak predsedništva na kome je usaglasila četiri zahteva, od kojih je prvi da „Vlada treba odmah da zaustavi sve aktivnosti povezane sa procesom dijaloga sa Srbijom“.

Vlada nema razloga da ne sarađuje sa EU i nastavi dijalog u interesu Kosova, a ne u interesu Srbije, rekao je Mustafa.

„Nemamo razloga da naša vlada ne sarađuje sa EU u svim procesima, uključujući proces dijaloga. Dijalog se ne odnosi na Srbiju, već na interese Kosova“, rekao je Mustafa za Gazeta Ekspres.

Govoreći o potvrđenim optužnicama protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, Mustafa je rekao da su oni odraz dobrog primera saradnje sa pravosuđem.

“Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići su pokazali najbolji primer saradnje sa institucijama pravde i poverenja u te institucije“, zaključio je Mustafa.

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj izrazio je nezadovoljstvo dijalogom koji je vodio Avdulah Hoti, nije poznato da li će ta Mustafina izjava dovesti do većeg raskola između koalicionih partnera, navodi Gazeta Ekspres.

Izvor: Gazeta Express, Kosovo Online

Comments

Pročitaj još