Haradinaj zahteva prekid dijaloga sa Srbijom

Alijansa za budućnost Kosova zatražila je vanredni sastanak kosovske vlade o situaciji stvorenoj nakon podizanja optužnica od strane specijalizovanih veća, prenosi Koha.

Iz ove političke partije, čiji je lider Ramuš Haradinaj, poručili su, nakon hitnog sastanka rukovodstva stranke, da bi vlada trebalo da odmah zaustavi sve aktivnosti u vezi sa procesom dijaloga sa Srbijom.

Zatražen je i hitan sastanak Saveta bezbednosti Kosova o opštoj bezbednosnoj situaciji, vanredno zasedanje u Skupštini Kosova u znak podrške vrednostima OVK i sastanak čitavog političkog spektra radi, kako su naveli, pronalaženja nacionalnog jedinstva suočenog sa političkim i ustavnim izazovima.

“Alijansa za budućnost Kosova sa zabrinutošću prati razvoj događaja nakon optužnica Specijalizovanih veća za bivše borce Oslobodilačke vojske Kosova. ABK veruje u pravdu, u pravedni oslobodilački rat na Kosovu i u nevinost boraca OVK! Rat OVK je bio oslobodilački i odbrambeni rat protiv srpske zločinačke i genocidne vladavine i njegova čistoća će biti dokazana kao mnogo puta ranije“, poručuju iz ABK.

Izvor Koha/Kosovo Online

Comments

Pročitaj još