• Početna>
  • Vesti>

Zemaj: Epidemiološka situacija nam ne ide u prilog, 450 policajaca kao pojačanje u kontroli sprovođenja mera

„Epidemiološka situacija nam ne ide u prilog, ali naše je da upravljamo situacijom kako je najbolje“, kazao je kosovski ministar zdravlja, Armend Zemaj.

Istovremeno stiže i vest da je 14 škola na Kosovu već zatvoreno usled pojave koronavirusa u njima. Zaraženo je 130 đaka i 148 učitelja, odnosno nastavnika.

Iz kosovskog ministarstva zdravlja objašnjeno je da se tako prešlo na plan C, prema kojem se nastava u potpunosti odvija online putem. Ovo ministarstvo je pripremilo i scenario A i scenario B. Prema prvom scenariju škole rade, prema scenariju B, nastava se odvija kombinovano – putem interneta, i fizički.

U Beogradu, srpski predsednik Aleksandar Vučić će se, kako je najavljeno danas obratiti javnosti upravo u vezi sa koronavirusom. Danima se isticalo da se Srbija nalazi na najpovoljnijoj poziciji u odnosu na region, ali i Evropu. Ipak, juče je zvanični korona bilans: zaražene 1.053 osobe, pet osoba preminulo.

Malo pre toga, saznalo se da šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ipak neće doći u posetu Beogradu i Sarajevu kako je planirano za danas i sutra. On se nalazi u samoizolaciji, a sve planirane posete su odložene, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor : RKM,Kossev

Comments

Pročitaj još