Petković sa norveškim ambasadorom o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Republici Srbiji Jernom Eugenom Jelstadom.

Petković je Jelstada informisao političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, naglasavši da su u proteklih nekoliko meseci sve učestaliji napadi na Srbe i njihovu imovinu u selima južno od Ibra, što izaziva veliku zabrinutost srpskog naroda u pokrajini, ali i stvara veoma lošu atmosferu u dijalogu Beograda i Prištine.

Predstavnici međunarodne zajednice u Prištini bi, prema njegovim rečima, trebalo da iskoriste svoj politički uticaj i osiguraju da bezbednost za sve i vladavina zakona na Kosovu i Metohiji ne budu samo mrtvo slovo na papiru.

Petković je norveškog ambasadora informisao i o toku dijaloga Beograda i Prištine, ističući da će naša strana i tokom predstojećih tehničkih razgovora u Briselu ponovo pokrenuti pitanje nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština.

On je istakao da je sprovođenje preuzetih obaveza preduslov da razgovori teku u dobroj veri, i da odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština dijalog dovodi u zastoj i umanjuje šanse za napredak u nastavku procesa normalizacije odnosa.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments