• Početna>
  • Vesti>

Stano: Sastanci Beograda i Prištine podležu belgijskim korona merama

Portparol EU Peter Stano izjavio je danas da će se u situaciji sve većeg širenja zaraze koronavirusom u Briselu, naredni sastanci dijaloga Beograda i Prištine odvijati uz poštovanje instutucionalnih i belgijskih mera uvedenih u cilju zaustavljanj širenje kovid-19, prenosi Tanjug.

Nakon što je nemačko predsedvanje Savetu EU danas najavilo da će se fizički radni sastanci u Briselu svesti na “apsolutno neophodni minimum” zbog sve većeg broja infekcija korona virusom, Tanjug je Stana pitao da li to može biti prepreka za održavanje nove runde razgovoar Beograda i Prištine.

“Svi sastanci, posete i susreti koje organiziju institucije EU prate interne mere institucija u Briselu i mere koje propisuje zemlja domaćin, u ovom slučaju Belgija”, rekao je Stano.

U ovom trenutku u Briselu na snazi je zabrana kretanja od 22 do 6 ujutru, a rad na daljinu je obavezan ukoliko je moguć.

Stano dodaje da će se nova rudna dijaloga Beograda i Prištne najaviti kada to bude bilo svrsishodno, odnosno kada se dogovore termini i agenda.

Izvor: Tanjug

Foto: Youtube, printscreen

Comments

Pročitaj još