• Početna>
  • Vesti>

Kik boks klub “Kosovska Mitrovica”: Kancelarija za KiM velika podrška na putu do uspeha

Kik boks klub “Kosovska Mitrovica” je na državnom prvenstvu Srbije, održanom u Beogradu, zabeležio veliki uspeh osvojivši 4 zlatne, 1 srebrnu i 2 bronzane medalje.

Tim povodom gosti Radio Kosovske Mitrovice bili su Igor Milošević, prvak Srbije u “low kick” disciplini u kategoriji seniora Igor Milošević, Magdalena Luković, prvakinja u kategoriji kadeta u istoj disciplini  i trener Milun Milenković.

Magdalena ističe da voli ovaj sport koji trenira dve godine, a da su treninzi kojih ima najmanje pet puta nedeljno za nju uvek radost. Ističe da nema predrasuda kada je kik boks u pitanju, i u budućnosti želi da i sama bude trener.

Igor Milošević kik boks trenira devet godina,a borilački sportovi njegov su izbor od detinjstva, uključujući džudo i karate, pre kik boksa. Ovo je drugo državno prvenstvo koje je osvojio, a prošle godine to je bilo u disciplini “ful kontakt”.

Trener Milun Milenković ističe da Kik boks klub “Kosovska Mitrovica” okuplja 101 člana.

“Na ovo takmičenje sma izveo sve nove borce, osim Igora Miloševića. On je iskusan borac koji je prošao sve kategorije od pionira, kadeta do sada seniora, tako da su Magdalena, Nada, Mihajlo, Lazar, Natalija i ostali bili debitanti na ovom prvenstvu, koji su pokazali snažno samopouzdanje u ovom takmičenju, talenat, volju i svoj grad prezentovali u najboljem svetlu” istakao je Milenković, navodeći da predrasude vezane za kik boks postoje, ali da tome mesta nema. Navodi da je sport odličan i za oblikovanje tela, zbog koordinacije nogu i ruku, i da se mnogi bave rekreativno ovim sportom. “Postoje početnici, rekreativna grupa i takmičarska” rekao je Milenković.

Navodi da je oprema za takmičenje jako skupa, i da postoji standardi koje rukavice i kacige se koriste. “Snalazimo se nekako preko opštinskog budžeta Kosovska Mitrovica i Ustanove za sport, i tu imamo jedini prihod kada su odlasci na takmičenje u pitanju”.

Ističe veliku pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koja je kako kaže prepoznala njihove kvalitete, kao i direktora Studentskog centra Priština, na prostoru koji im ustupa. Članarinu ne plaćaju deca bez roditelja i socijalno ugrožena lica. “Velika zahvalnost sada već bivšem direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću, i Željku Joviću, sadašnjem ambasadoru u Bugarskoj, koji nam je pomogao da idemo na pripreme u prethodnom periodu” rekao je Milenković. Veliku zahvalnost duguje i treneru reprezentacije Srđanu Raduloviću, za kojeg kaže da je 2008. formirao klub i “podigao ga na noge”.

Želje Magdalene, Igora i ostalih takmičara su da se takmičenja ne prekidaju i da epidemiloška situacija bude stabilna.

“Mi se nadamo da će se održati najmanje tri prvenstva, Srbije, centralne Srbije i nama najbitnije prvenstvo, međunarodnog karaktera Balkanski kup, koji se već tri godine održava u Nišu. Svi borci su željni takmičenja” rekao je trener Kik boks kluba “Kosovska Mitrovica”.

Magdalena i Igor pozivaju mlade ljude u Kosovskoj Mitrovici da im se pridruđe, dok trener Milenković ističe da je pred njima velika budućnost.

“Više od 50 klubova je učesztvovalo na prvenstvu, preko 300 takmičara,a mi smo bili treći u ukupnom plasmanu” istakao je.

Podsećamo, novi prvaci Srbije u disciplini “low kick” su Igor Milošević u kategoriji seniora, a u kategoriji kadeta, Lazar Vuksanović, Magdalena Luković i Nada Petronić.

Viceprvak Srbije je Mihajlo Dimitrijević u kategoriji kadeta.

Na trećem mestu su se našli Đorđe Pantović i Natalija Milutinović.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još