• Početna>
  • Vesti>

Ðurić: I sa buduće pozicije radiću za srpske interese na Kosovu

Dosadašnji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da će i sa buduće pozicije, ambasadora Srbije u SAD, nastaviti da radi na očuvanju srpskih interesa svuda gde naš narod živi, a posebno na Kosovu, prenosi Tanjug.

Ðurić je istakao da nema sumnje da su pred Beogradom teška vremena kada je reč o rešavanju kosovskog pitanja, a naročito što, navodi, Priština pokušava na sve načine da uništi dijalog i izbegne osnivanje Zajednice srpskih opština.

Ističe da Priština na taj način samo “zakopava” pokušaje da se odnosi između Beograda i Prištine normalizuju.

Novoimenovanom direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću poručio je da će “naslediti” Srpsku listu, deset srpskih gradonačelnika, deset poslanika koji, kako kaže, govore “jednim državnim srpskim glasom”, 2.470 porodica koje su zahvalne za rešeno stambeno pitanje, renovirane škole, bolnice, ali će, ističe, naslediti i mnoga nerešena pitanja.

Istakao je da će ta nerešena pitanja zahtevati njegovu pomoć i veliku pažnju, ali će, kaže Ðurić, Petković naslediti i prijatelje na Kosovu koji će mu pomoći da ta pitanja rešavaju zajedno.

Pozvao je Srbe sa Kosova da podrže Petkovića na novoj funkciji i dodao da je on pet godina deo tima Kancelarije za KiM i srpski rodoljub koji razume sve probleme naroda na Kosovu.

“Petković je pokazao da nije lenj i da je u stanju da ode do najudaljenije srpske enklave gde postoji problem, da sagleda problem, da ga reši i da kroz institucije prati rešavanje problema”, rekao je Ðurić.

On se na sastanku u Beogradu pozdravio sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i dodao da su to ljudi sa kojima je, kaže, osam godina delio veliku borbu za očuvanje interesa srpskog naroda.

Poručio je da će to činiti i dalje, sa nove pozicije, jer za njega, kaže, svaki naš čovek na Kosovu nije običan, već dragocen.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments

Pročitaj još