• Početna>
  • Vesti>

Todić: Sa reči na dela, ispunjeno obećanje predsednika Aleksandra Vučića

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić obišao je završne radove na rekonstrukciji i asfaltiranju deonice puta od Ibarskog Postenja do Vračeva, koju u potpunosti finansira Vlada Republike Srbije.

“U skladu sa obećanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prilikom posete Kosovu i Metohiji, uveliko se izvode radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puta od Ibraskog Postenja, do Vračeva i Rvatske. Danas smo imali priliku da prisustvujemo završetku prve faze radova u dužini od šest kilometara puta, koji povezuje nekoliko sela sa mešovitim srpskim i bošnjačkim stanovništvom u opštini Leposavić”, rekao je Todić, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici “Leposavić Portal”.

Kako je istakao Todić, putevi služe da nas spajaju, i upravo je ovo primer zajedničkog života Srba i Bošnjaka.

“I to je dokaz da možemo živeti u slozi, jedinstvu i poštovanju i zato ova sredina treba da se ekonomski razvija, jer kad je zemlja ekonomski osnažena i jaka svi problemi koji su decenijama i vekovima postojali, prestaju i odlaze u drugi plan”, istakao je Todić.

On je izrazio veliku zahvalnost državi Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću, Kancelariji za Kosovo i Metohiju na čelu sa direktorom Markom Đurićem koji brinu o opštini Leposavić i ulažu velike napore da poboljšaju život građana, obezbede ekonomski napredak i kvalitetnije uslove života, što garantuje ostanak i opstanak na ovim prostorima, navodi se u objavi.

Meštani sela izrazili su zahvalnost državnom rukovodstvu Republike Srbije, predsedniku opštine Leposavić Zoranu Todiću i izrazili uverenje da ono što je predsednik Vučić obećao, danas se završilo a tiče se pomenutog putnog pravca.

Kako su istakli, asfaltiranje puta je od velikog značaja za meštane pomenutih sela, u kojima živi oko 500 meštana i veliki broj dece različitog uzrasta, i kojima će olakšati svakodnevni život i obezbediti kvalitetnije uslove života.

Rekonstrukcija i asfaltiranje lokalnog puta Ibarsko Postenje-Tresava-Bare obuhvata sedam sela i zaseoka: Ibarsko Postenje, Rvatska, Kaljin, Vračevo, Tresava, Trebiće i Bare i predstavlja deo veze državnog puta, deonice Raška-Novi Pazar i državnog puta, deonice Raška-Leposavić, a celokupni projekat obuhvata 14 km puta.

Izvor: Kosovo online/Leposavić portal

Comments

Pročitaj još