• Početna>
  • Vesti>

Popović obišao radove na sanaciji rečnog korita u Lapljem Selu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas radove na sanaciji rečnog korita u Lapljem Selu i najavio dodatne projekte na prečišćavanju otpadnih voda.

Popović je danas, zajedno sa direktorom opštinskog odeljenja javnih službi Vladicom Trajkovićem, kao i predsedavajućim SO Gračanica Ljubišom Karadžićem i predsednikom Privremenog organa opštine Priština Ljubinkom Karadžićem obišao radove na sanaciji rečnog korita u Lapljem Selu, navodi se u saopštenju iz Opštine Gračanica.

Kako se ističe, projekat na „regulaciji reke Gračanke u Lapljem Selu“ uveliko se sprovodi. Radovi su u toku, a očekuje se da budu završeni za 60 radnih dana.

Dodaje se da se, pored čišćenja reke, radi na pripremanju podloge  za betoniranje rečnog korita u dužini od 200 metara u blizini Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu.

Projekat uređenja rečnog korita u Lapljem Selu finansiraju opština Gračanica i Ministarstvo za regionalni razvoj, podseća se u saopštenju.

Obilazeći radove na sanaciji i uređenju rečnog korita u Lapljem Selu predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da je ta opština posvećena rešavanju problema reke Gračanke posebno u Lapljem Selu gde se zbog izlivanja iz obližnje Ajvalije godinama širi nesnosni smrad. 

U cilju rešavanja problema, Popović je kazao da je u toku tenderska procedura za igradnju laguna.

„Planira se izgradnja laguna na opštinskoj parceli na lokaciji između Ajvalije i reke Gračanke. Ovom izgradnjom rešićemo donekle problem, jer će to biti prirodno prečišćavanje otpadnih voda iz Ajvalije u reku Gračanku. Razumem meštane, ali opština čini sve što je u njenom domenu i u njenoj nadležnosti da pomogne rešavanje ovih problema. Svakodnevno smo u kontaktu sa ostalim relevantnim ministarstvima i organima i očekujem i njihovu pomoć i podršku u ovom problemu“, kazao je Popović.

Finansijsku pomoć u izgradnji laguna za prečišćavanje otpadnih voda opštini Gračanica pružilo je ministarstvo lokalne samouprave kojim rukovodi Goran Rakić. Ovo ministarstvo takođe je finansijski podržalo i projekat sanacije rečnog korita u samoj Gračanici.

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još