• Početna>
  • Vesti>

Ministar Jevtić: Na primeru Babinog Mosta nadležne institucije moraju dokazati svoju efikasnost

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić izrazio je danas zabrinutost i uznemirenost zbog obijanja Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Babinom Mostu kod Obilića.
Predstavnici ovog ministarstva su prilikom današnje posete na licu mesta zatekli policijsku ekipu na čelu sa komandirom i timom ferenzičara iz Prištine. Po navodima meštana ova crkva je do sada obijana u pet navrata, a sigurnosne kamere su ovoga puta zabeležile provalu dve neidentifikovane osobe.


”Oni koji pljačkaju ili na bilo koji drugi način oštećuju verske objekte, moraju znati da time čine ogromnu štetu svima koji se zalažu za multietništvo, toleranciju i suživot na Kosovu. Upravo na ovakvim primerima nadležne institucije moraju dokazati svoju efikasnost i pokazati da niko i nikada neće biti iznad zakona. Zato i ovoga puta pozivam nadležne da ovaj ovaj incident rasvetle i obezbede adekvatnu zaštitu svih verskih objekata na Kosovu”, istakao je ministar Jevtić.
U Babinom Mostu kod Obilića, sem ovog od početka godine desilo se još nekoliko bezbednosnih incidenata u kojima su meta napadača bili Srbi i njihova imovina.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: MZP

Comments

Pročitaj još