• Početna>
  • Vesti>

Zemaj apeluje na roditelje da više brinu o deci, upozorava na prisustvo koronavirusa

Ministar zdravlja Armend Zemaj poručio je svim roditeljima, pred sutrašnji početak nove školske godine, da u vreme pandemije treba da više brinu o deci.

„Dragi roditelji, članovi porodice učenika, sutra je vrlo važan dan za naše voljene, za naše đake. Počinje nova školska godina. Odavde, iz škole ’Prizrenska liga’ u Dečanima, gde sam započeo školovanje, molim vas da povećate brigu o đacima, svojoj deci u ovoj osetljivoj fazi“, poručio je Zemaj.

U objavi na Fejsbuku, Zemaj je pozvao roditelje da podstiču decu na povećanu pažnju i pridržavanje mera na suzbijanju pandemije.

„Pozivam vas da ih podstaknete da budu izuzetno oprezni prilikom dolaska i odlaska iz škole i da neprestano poštuju pravila za sprečavanje i borbu protiv pandemije. Poštovanje ovih pravila doneće uspešnu godinu za učenike, kako za učenje tako i zdravlje učenika, za nas kao roditelje i za nastavnike“, naveo je Zemaj.

Poželevši uspešnu novu školsku godinu, Zemaj je ponovio da je virus prisutan i da svi treba da budu oprezni i da se pridržavaju preporuka.

„Moramo uspešno početi nastavu u školama, pobediti u borbi protiv virusa i, naravno, u borbi za znanje. Dragi nastavnici, roditelji i dragi učenici, čestitam vam početak nove školske godine. Zajedno to možemo“, istakao je Zemaj.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još