Novozaraženih još 58, preminula jedna osoba

Prema najnovijim informacijama, u Srbiji je koronavirusom zaraženo još 58 osoba, a od posledica zaraze preminula je jedna osoba. Testirano 7.976 osoba. Na respiratoru je 35 pacijenata.

U poslednja 24 časa hospitalizovano je 63, a otpušteno 60 osoba.

Od početka epidemije u Srbiji je testirana 1.009.401 osoba, a bolest je potvrđena kod 32.136 pacijenata.

Lekari i epidemiolozi strahuju da bi moglo doći do povećanog broj zaraženih koronavirusom zbog onih koji se vraćaju sa letovanja iz zemalja gde je loša epidemiološka situaicija. 

Pošle dužeg vremena, broj obolelih od kovida 19 koji su na bolničkom lečenju pašće ispod 400 pacijenata.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je na sve da se sačuva takav rezultat, jer nije bilo lako do njega doći. To se može postići samo pridržavanjem mera – nošenjem maski, distancom.

“Izbegavajte gužve u zatvorenom prostoru, nemojte da damo šansu virusu ponovo da se širi. To je jedini način da se izborimo i pomognemo ljudima koji rade u kovid bolnicama, jer oni to očekuju od nas”, rekao je Lončar. 

U KBC Dragiša Mišović trenutno je 70 pacijenata. Više od 20 ih je u teškom oštem stanju, a 10 na intenzivnom lečenju. Od toga, četiri pacijenta su intubirana.

Predrag Savić je za RTS rekao da na sreću, još uvek nema pacijenata koji se očekuju s letovanja i da je uglavnom reč o pacijentima koji su se zarazili u zemlji. 

Dnevni boravci u Beogradu otvoreni su za sve korisnike, uz poštovanje epidemioloških mera.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još