• Početna>
  • Vesti>

Jevtić sa Lars-Gunar Vigemarkom o većem učešću nevećinskih zajednica u institucijama

“Vladavina prava i zakona je osnov napretka svakog društva, upravo zato se treba zalagati za njeno što bolje poštovanje i primenu jer je ona centralni element reformsih procesa” saopšteno je danas na sastanku ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića i šefa Misije Evropske unije za vladavinu prava i zakona na Kosovu Larsa- Gunara Vigemark, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.

Jevtić je tokom sastanka izneo mišljenje da je zatvaranje slučajeva zločina koji su se nakon 1999. godine desili u miru imalo veoma negativan uticaj na pravdu i poverenje i istako da očekuje da u ovim slučajevima pravda bude zadovoljena.

Na sastanku je bilo reči o važnosti proporcionalnog učešeća nevećinskih zajednica u javnim institucijama i njihovo aktivno uključivanje u rešavanju ključnih pitanja na Kosovu.

Lars-Gunar Vigemark je poziciju šefa EULEKS misije preuzeo u januaru mesecu ove godine. Današnji sastanak ministra Jevtića sa njim je prvi zvanični sastanak. Tokom susreta je dogovorena koordinacija oko važnih pitanja na kojima EULEKS može da doprinos, zaključuje se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još