• Početna>
  • Vesti>

Tači pozdravio potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine

Kosovski predsednik Hašim Tači pozdravio je potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine u Vašingtonu. Predsednik Demokratskog saveza Kosova, vodeće stranke vladajuće koalicije Isa Mustafa reagovao je na potpisivanje sporazuma u Vašingtonu, rekavši da je Kosovo blagosloveno prijateljstvom sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Hašim Tači je izrazio je zahvalnost američkom predsedniku Donaldu Trampu i njegovom izaslaniku za dijalog Ričardu Grenelu, za vođstvo u tom procesu.

Istakao je da će u Prištini sada da nastave da rade na ekonomskom razvoju, radnim mestima i daljoj domaćoj i međunarodnoj konsolidaciji.

“Ekonomski razvoj, otvaranje novih radnih mesta, povećanje socijalne zaštite za građane, infrastrukturni projekti sa velikim kapitalom, avio-kompanije, železnice i auto-putevi, uvek su bili prioritet Kosova, kao i potreba da se razjasni sudbina nestalih lica i pojedinačni povratak svih raseljenih u njihove domove i imanja”, naveo je Tači.

Dodaje da Kosovo veruje u vođstvo Sjedinjenih Američkih Država i u viziju Vašingtona.

“Jer je tokom istorije Kosova to donosilo samo koristi, kao što su oslobađanje i nezavisnost Kosova, uspostavljanje vojske koja će se završiti integracijom u NATO i sada i ekonomski razvoj. Kosovo sada mora da nastavi da radi na članstvu u međunarodnim organizacijama i na novim priznanjima, kako bi se naša zemlja u potpunosti konsolidovala na domaćem i međunarodnom nivou”, naveo je Tači.

Poručio je i da je prijateljstvo između Kosova i Sjedinjenih Država večno.

Isa Mustafa: Kosovo je balgosloveno uz SAD

Predsednik Demokratskog saveza Kosova, vodeće stranke vladajuće koalicije Isa Mustafa reagovao je na potpisivanje sporazuma u Vašingtonu, rekavši da je “Kosovo blagosloveno prijateljstvom sa Sjedinjenim Američkim Državama”.

Putem objave na svom nalogu na Fejsbuku, Mustafa je zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama, a posebno predsedniku Donaldu Trampu na posvećenosti u postizanju sporazuma.

“Takođe čestitam premijeru Hotiju i kosovskoj vladi na ovom velikom dostignuću u interesu Republike Kosovo. Premijer i vlada su, obazrivo i posvećeno, za nekoliko nedelja uspeli da od Kosova naprave pouzdanog partnera naših strateških saveznika, SAD i EU, stoga ovaj premijer i njegova vlada zaslužuju podršku na putu kojim su krenuli”, napisao je Mustafa.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još