• Početna>
  • Vesti>

Pobeda “Trepče” u istorijskom šahovskom meču za “Akvarijus”

Prijateljski meč između Šahovskog kluba “Trepča” i Šahovskog kružoka Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” odigran je u atmosferi “Akvarijusa” u Kosovskoj Mitrovici.

Pobedu je odneo ŠK “Trepča” rezultatom 5,5 – 2,5.

Igralo se na 8 šahovskih tabli a vremensko ograničenje je bilo određeno na jedan čas po igraču i dodatnih 15 sekundi po potezu.

Ovo je ŠK PKC “Akvarijus” bio istorijski trenutak jer su se njihovi takmičari prvi put u jednom zvaničnom meču predstavili mitrovačkoj publici. Na prvoj tabli igrao je kapiten tima Dušan Milić, na drugoj Predrag Guberinić, a na trećoj Zoran Vukadinović. Na četvrtoj tabli nastupio je Slobodan Stošić, na petoj Aleksandar Dunđerin a na šestoj Đorđe Mijailović. Sedma i osma tabla bile su rezervisane za lepši pol a na njima su nastupile Milica Radovanović i Miljana Dunđerin.

Aleksandar Dunđerin iz ŠK PKC “Akvarijus” navodi da više od godinu dana, posetioci i šahisti odmeravaju snage u “Akvarijusu” i da je rezultat toga, formiranje Šahovskog kružoka, koji će uskoro biti registrovan.

“Nama je bio cilj da odigramo prvi meč za “Akvarijus” jer smo upravo formirali šahovski klub, koji će funkcionisati u okviru “Akvarijusa” i koji će uskoro biti registrovan. Veliki broj ljudi, više od godinu dana u našem centru igra šah i ovo je bila još jedna prilika da se ljudi okupe i da Kosovska Mitrovica dobije još jedan šahovski klub. Cilj nam je da ove sezone igramo u kupu Kosova i Metohije, kao i da uigravamo tim kroz turnirska nadmetanja”, rekao je Dunđerin.

“Trepča” je u „Akvarijusu“ nastupila u kombinovanom sastavu. Na prvoj tabli nastupio je Momčilo Adžić a na drugoj Nebojša Stanisavljević, dok je na trećoj tabli igrao Predrag Stanojević. Na četvrtoj, petoj i šestoj tabli nastupili su omladinci, Jovan Mikić, Strahinja Marković i Luka Prlinčević. Na sedmoj i osmoj tabli igrale su omladinke “Trepče” Andrea Savić i Sara Kordikova.

Momčilo Adžić iz Šahovskog kluba “Trepča” kaže da je meč protekao u najboljem redu i da se nada većem broju takmičara sledećeg meča.

“Posle dužeg vremena našli smo prostoriju i saradnju sa PKC “Akvarijus” i oni su spremni da se registruju kao klub, što je dobro za mitrovački i kosovski šah, jer ima malo klubova. Mi ćemo ih svakako podržati u tome i nadamo se da ćemo u budućnosti sarađivati i imati bolje igrače” rekao je Adžić.

Za “Trepču” je odmeravanja snaga sa “Akvarijusom” bio poslednji pripremni meč pred početak ligaškog nadmetanja. Šahovski klub “Trepča” ove sezone takmiči se u Drugoj ligi centralne Srbije, iako je deset godina, kako ističe predsednik kluba Adžić, bio u Prvoj ligi centralne Srbije (drugi rang takmičenja). Ulazak u viši rang ove sezone je glavni cilj “Trepče”.

Rezultati meča:

Dušan Milić – Momčilo Adžić 0-1

Predrag Guberinić – Nebojša Stanisavljević 0-1

Zoran Vukadinović – Predrag Stanojević 1/2 – 1/2

Slobodan Stošić – Jovan Mikić 1 – 0

Aleksandar Dunđerin – Strahinja Marković 0-1

Đorđe Mijailović – Luka Prlinčević 1 – 0

Milica Radovanović – Andrea Savić 0 – 1

Miljana Dunđerin – Sara Kordikova 0 – 1

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još