• Početna>
  • Vesti>

Javna rasprava o budžetu opštine Severna Mitrovica za 2021. godinu: Budžet umanjen za 1.3 miliona evra

Javna rasprava o budžetu opštine Severna Mitrovica održana je u prostorijama Mitrovačkog dvora.

Vršilac dužnosti gradonačelnika opštine Severna Mitrovica Aleksandar Spirić se zahvalio građanima zbog toga što su se odazvali u velikom broju i rekao da njihovo učešće pokazuje da su spremni da transparentno i odgovorno sarađuju na svim bitnim projektima koji su pred njima.

“Vašim dolaskom pokazujete da smo spremni da Mitrovicu menjamo u pozitivnom smislu, da želimo bolje prilike. Naš osnovni cilj su mir i stabilnost i težićemo da imamo mirnu i stabilnu Mitrovicu. Ovo je zaista prava prilika da svi zajedno na jednom mestu uz operativnost svih vas koji ste iskazali, omogućite da svi zajedno idemo napred” rekao je Spirić.

Šefica administracije lokalne samouprave Adrijana Hodžić je upoznala građane sa stanjem budžeta za 2021. godinu i kazala da će zajedničkim radom ulepšati grad.

“Nama je kao izvršnoj vlasti jako bitno da čujemo koji su vaši problemi i koje su potrebe ovog grada, jer ćemo na taj način svi zajedno da delimo odgovornost sa vama. Druga stvar koja je jako bitna je da vi najbolje znate gde treba ulagati i gde su realne i logične potrebe. Moj zadatak danas jeste da vas upoznam sa činjeničnim stanjem naših mogućnosti. Molim vas da danas budemo konstruktivni i da budžet planiramo na jedan realan način jer lista želja može biti ogromna a mi imamo ogromne barijere i ograničenja zbog kojih moramo planirati naše aktivnost” rekla je Hodžić.

Hodžić je istakla da je budžet opštine Severna Mitrovica za 2021. godinu umanjen za 1.300.000 evra, što je znatno ograničilo planove opštine. Ona navodi da je za 2021. godinu ukupan budžet iznosi 5.075.902 evra.

Govoreći o kapitalnim investicijama, Hodžić je rekla da je u okviru javne infrastrukture izdvojeno 623.929 evra.

„U okviru ovog budžeta možemo planirati infrastrukturne projekte kao što su renoviranje i asfaltiranje puteva, fasada i rasvete“ rekla je Hodžić.

U primarnom zdravstvu na raspolaganju su 374.222 evra, u sekundarnom 425.067 evra i za srednje obrazovanje 34.118 evra.

Građani su na današnjoj debati pohvalili rad opštine, ali i ukazali na problem gužve u saobraćaju, nedovoljno parking prostora, uređenje parkova, rekonstrukciju sportskih terena.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još