SL: Osuđuje napad na srpske mladiće u selu Babin Most

Srpska lista najoštrije osuđuje napad na srpske mladiće u selu Babin Most i zahteva od nadležnih organa da odgovorne procesuiraju bez ikakvog odlaganja.

Kao po matrici, pred svake pregovore Beograda i Prištine, napadi na Srbe postaju deo svakodnevice našeg naroda na Kosovu i Metohiji, čime se nedvosmisleno Srbi stavljaju u položaj talaca, sa kojim se vrši pritisak kako na naš narod tako i na pregovarački proces.

Svedocimo sme serije incidenata u Babinom Mostu u kojima su žrtve Srbi, ali i konstantne pasivnosti lokalnih policijskih organa, ali i međunarodne zajednice.

Pozivamo Kfor da u skladu sa svojim mandatom osigura bezbednost za sve građane, jer je očigledno da kosovska policija u Babinom Mostu ne želi da uradi. Stalna statična patrola bi značajni doprinela bezbednosti građana u Babinom Mostu i odvratila potencijalne napadače od daljih provokacija i napada.

Ironija je da se u ovom selu, Srbima u 21. veku blokira izgradnja škole, u kojoj se obrazuju deca, i u tom slučaju institucije pokazuju neverovatnu agilnost i brzinu delovanja, dok je po pitanju zaštite Srba reakcija po pravilu anemična.

Izvor: RKM/saopštenje

Comments

Pročitaj još