• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Dobro da su raseljena lica tema dijaloga, ali potrebni konkretni koraci

Dobro je što se u procesu dijaloga Beograda i Prištine razgovara i o raseljenim licima, međutim važno je da u taj proces bude uključeno i Ministarstvo za zajednice i povratak, rekao je ministar u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić, prenosi “Glas Amerike”.

Posle današnjeg otvaranja Omladinskog centra u Gračanici, Jevtić je kazao da je dijalog bez konkretnih rezultata samo gubljenje vremena i energije.

Ministar za zajednice i povratak poručio je da u nastavku dijaloga Beograda i Prištine očekuje konkretne rezultate i istakao da je srećan što se, kako je kazao, kroz dijalog pokrenulo i pitanje raseljenih lica.

„S druge strane, nisam video nikakve konkretne korake u tom procesu, očekivao sam da ministarstvo, na čijem sam čelu, bude uključeno u taj proces, prosto kao neko ko se bavi tim pitanjem. Međutim, to se do danas nije desilo. Imao sam priliku da razgovaram sa savetnikom gospodina Lajčaka i izneo sam mu ono što mislim da je važno da se po tom pitanju nađe“, kazao je Jevtić.

Jevtić je sa zamenikom premijera Goranom Rakićem i gradonačelnikom Gračanice Srđanom Popovićem otvorio Omladinski centar u Gračanici.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još