• Početna>
  • Vesti>

Ðorđević posetio decu sa Kosova koja borave u Beogradu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević obišao je decu sa Kosova koja će 10 dana boraviti u Domu “Patrijarh Pavle” u Beogradu i poručio da Srbija brine o deci u bilo kojem delu zemlje, pružajući im sve uslove za lepo detinjstvo i bolju budućnost, prenosi Tanjug.

U saopštenju Ministarstva navodi se da će deca sa Kosova, među kojima su i ona iz socijalno-ugroženih porodica, imati priliku da prođu kroz vrhunske trenažne procese u sportovima kojima se bave.

Ðorđević je izrazio zadovoljstvo što su deca sa Kosova u Beogradu dobila priliku da, kako je rekao, pored sportskih aktivnosti i druženja, nauče nešto i o istoriji i kulturi srpskog naroda.

“Sport je nešto čime treba aktivno da se bave i mladi i stari, jer utiče na psihičko i fizičko zdravlje. Ovo je idealna prilika da deca, koja u sportu postižu dobre rezultate, svoj talenat predstave i nekim od najboljih trenera što će im možda biti veliki korak za neke buduće uspehe”, rekao je Ðorđević koji je mališane posetio sa državnim sekretarom Nenadom Nerićem.

Boravak dece sa Kosova uzrasta od 12 do 15 godina organizovao je Dečiji sportski kamp “Sportstars” iz Beograda, uz podršku Kancelarije za KiM i Grada Beograda.

Izvor Tanjug

Comments

Pročitaj još