• Početna>
  • Vesti>

Vlasnici bazena protestuju, najavljuju blokadu prelaza sa Albanijom

Vlasnici bazena na Kosovu izašli su danas na simboličan protest sa transparentima na kojima je pisalo „Ljulj Raka, jesi li zaboravio šta je hlor“, „Premijeru, ako ne možete da nam pomognete, pustite nas da radimo“, „Poreze plaćaju bazeni na Kosovu, a ne plaže Velipolja“.

Ovim protestom se od Vlade traži da povuče odluku o zatvaranju bazena.

Odluku o zatvaranju otvorenih bazena nazivaju „skandaloznom“ i iznose niz razloga zbog kojih ta odluka nije trebalo da bude donesena.

„Ako ne idu na bazene, građani odlaze na jezera ili plaže na kojima nema zaštitnih mera, broj posetilaca tržnih centara se povećava. Bazeni rade u skladu s pravilima, imaju kontrolisanu vodu i dovoljnu razdaljinu. Na bazenima na Kosovu u letnjem periodu bude između 3.000 i 4.500 porodica“, naglasio je Diamant Paćarizi (Diamant Paçarizi), vlasnik bazena na Kosovu, prenosi Zeri.info.

Paćarizi je naglasio da bazeni imaju sezonu kada mogu da rade, maksimalno 50 sunčanih dana i da će ih ta odluka dovesti do propasti, jer će ih održavanje na dnevnom nivou koštati isto, a neće imati prihoda.

“Odluka je nasumična i ilegalna. Zakon br. 04/13 od 13. jula samo obavezuje bazene da se pridržavaju mera, a ne predviđa njihovo zatvaranje”, rekao je on.

Paćarizi je najavio i to da ukoliko vlada ne donese odluku večeras, da će protesti biti održani na granici sa Albanijom.

“Održaćemo protest na granici sa Albanijom, gde ćemo blokirati vozila koja napuštaju Kosovo. Tražimo od policije da ne provocira situaciju i ne sprečava postizanje naših ciljeva“, zaključio je.

Učesnici su na kraju protesta bacili suncobrane i transparente ispred zgrade Vlade.

Prethodno je, takođe ispred zgrade vlade održan i protest Sindikata medicinskih sestara i tehničara, oni su zatražili povećanje naknade za noćnu smenu sa 18 na 36 evra.

Izvor: Kossev / Zeri

Comments

Pročitaj još