Bazeni na otvorenom na KiM zatvoreni

Odlukom nadležnih institucija u Prištini pre četiri dana na KiM su zatvoreni bazeni na otvorenom. Menadžer bazena u Gračanici Petar Mladenović rekao je za RTV Gračanica da je u četvrtak popodne kosovska policija izdala naređenje da za pola sata mora da se zatvori bazen.

„U popodnevnim časovima kada je došla kosovska policija, obavestili smo sve goste da moraju da napuste bazen. Nejasno je samo kako bazeni na zatvorenom mogu da rade, a ovi na otvorenom ne mogu da rade. Ispoštovali smo sve mere prevencije. Svi gosti morali su da nose maske ,na ulazu se dezinfikuju ruke i noge kao i fizičko distanciranje u vodi. Dezinfekciona sredstva u bazenu, kao što je hlor redovno ubacujemo, takođe bi trebalo da ubiju virus, pružajući još jedan sloj zaštite. Moram da kažem da su veliki gubici i da sezona traje manje od  mesec dana, nadamo se da će posle današnjeg protesta u Prištini već sutra bazen početi sa radom“, rekao je Mladenović.

Direktor odeljenja Inspekcije u Gračanici Miloš Aritonović istakao je da je odluka o zatvaranju bazena doneta od strane nadležnog ministrstva u Prištini radi sprečavavnja širenja korona virusa.

„Mi smo samo sproveli odluku nadležnih institucija da se bazeni zatvore. Još uvek nemamo informacije o ponovnom otvaranju. Svi trpe velike gubitke, ali je to zbog našeg zdravlja jer je bilo blagog porasta zaraženih korona virusom. Jednostavno moramo poštovati sve mere kako ne bi došlo do povećanog broja obolelih od virusa“, rekao je Aritonović.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još