• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Prestanite više da lažete narod da će neko da prizna Kosovo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima kaže da je dosta više gnusnih laži da su vlast u Srbiji i predsednik Aleksandar Vučić spremni da priznaju nezavisnost Kosova, kao što je danas po ko zna koji put izjavio Boško Obradović.

Dačić kaže i da je Srbija, za ovih osam godina koalicije SPS-a i SNS-a, vratila pitanje Kosova na dnevni red, za razliku od vremena Tadića, Jeremića i Đilasa kada su svi govorili da je to pitanje rešeno.

“U to vreme skoro 90 zemalja je priznalo Kosovo, u vreme naše vlasti 18 zemalja je povuklo priznanje Kosova, tako da danas Kosovo više nema većinu za prijem u međunarodne organizacije”, napominje Dačić i dodaje da “koliko je ko uradio najbolje govore pohvale koje Tadiću i Jeremiću upućuju albanski lideri kao zahvalnost za pogrešno postavljeno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu”.

“Srbija i Vučić su milion puta jasno rekli da mi želimo dijalog i mirno rešenje problema, ali da ne pristajemo na ucene i ultimatum za priznanje Kosova. Zato prestanite više da lažete narod da će neko da prizna Kosovo”, istakao je Ivica Dačić.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još