• Početna>
  • Vesti>

U srpskim sredinama na KiM još 25 pozitivnih na koronavirus; dve osobe preminule, desetoro izlečeno

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema poslednjim podacima, od 60 testiranih pacijenata, 25 je pozitivno na koronavirus, dve osobe su preminule od posledica oboljenja KOVID 19, a zabeleženo je i 10 izlečenja, saopštio je na današnjoj konfereniciji za medije dr Aleksandar Antonijević, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici. Prema njegovim rečima, danas su stigla i tri zaostala rezultata koja su kasnila, i sva tri su pozitivna.

Od ukupno 28 novozaraženih, iz Kosovske Mitrovice je njih 6, iz Zvečana 4 i iz Leposavića 8, dok u Zubinom Potoku danas nije zabeležen nijedan slučaj oboljenja.

Od desetoro novoobolelih u srpskim sredinama južno od Ibra, po jedan slučaj infekcije registrovan je u Peći, Gračanici, Pirlužju i Prizrenu. U Štrpcu je četvoro novoobolelih, a u Gnjilanu dva.

“U Prizrenu se radi o teškoj upali pluća, što nije dobro. Pacijenti bi trebalo da se jave na vreme, sa prvim simptomima” naglasio je Antonijević i dodao da je i u Štrpcu teška situacija i da je većina pacijenata iz ovog mesta hospitalizovano.

U protekla 24 časa, bitku sa bolešću izgubile su dve osobe – jedna iz Kosovske Mitrovice, druga iz Zvečana.

U KBC Kosovska Mitrovica trenutno je hospitalizovno 85 obolelih od kovida-19,  u KC Srbije, KBC “Dragiša Mišović” i KBC Kragujevac nalaze se po dva pacijenta, dok se u KC Niš leče tri osobe.

Trenutno je 530 aktivnih slučajeva, a u izolaciji se nalazi 436 osoba.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još