Veliu posetio sever Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Agim Veliu, u pratnji zamenika ministra MUP-a Milana Radojevića i generalnog direktora Kosovske policije Rašita Kalaja, posetio je danas opštinu Zubin Potok, Policijsku stanicu u ovoj opštini, kao i administrativni prelaz u Brnjaku.

Veliu je ovom prilikom bio detaljno upoznat sa radom i aktivnostima ovih institucija, izazovima i problemima sa kojima se suočavaju Opština Zubin Potok, policijski službenici u ovoj opštini, kao i policajci i drugi carinski službenici, posebno u vreme pandemije COVID-19.

Sa gradonačelnikom Zubinog Potoka Srđanom Vulovićem, razgovarao je o produbljivanju saradnje ove opštine sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i ostalim institucijama, a posebno o potrebi jačanja saradnje i poverenja građana. Ministra Veliu primio je i komandant Policijske stanice Zvezdan Milivojević, koji se zahvalio ministru na poseti i istovremeno zatražio izgradnju nove policijske stanice u Zubinom Potoku.

U međuvremenu, Veliu je na terenu video kako se policija i carinici bave prometom robe i ljudi ali i kako primenjuju pravila ponašanja tokom pandemije, koja se preporučuju.

Izvor: RKM saopštenje

Comments

Pročitaj još