U Srbiji preminulo 7 pacijenata, zaražene još 372 osobe

U Srbiji je borbu sa kovidom 19 izgubilo još sedam pacijenata, a koronavirus je potvrđen kod još 372 osobe.U poslednja 24 sata testirane su 9.653 osobe,poyitivno je njih 372.

Borbu sa kovidom 19 izgubilo je još 7 ljudi. 

Stručnjaci upozoravaju da je mnogo toga kod Kovid-19 individualno i da su najvažnije preventivne mere.

Član Kriznog štaba i epidemiolog dr Predrag Kon rekao je za RTS da su brojevi značajni za praćenje trendova širenja zaraze, ali da je gotovo nemoguće da budu potpuno tačni.

Kao primer tome naveo je pandemiju svinjskog gripa 2009. godine kada je postojala diskepanca između onoga o čemu se govorilo kao slučajevima, zbog toga što su se beležili samo laboratorijski potvrđeni slučajevi.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je sve što se dešava ,a u vezi je sa koronavirusom, prouzrokovano je popuštanjem pažnje.

U Klinički centar Niš primljene su još dve trudnice pozitivne na koronavirus. Jedna je iz okoline Vranja, druga iz Niša. Reporter RTS-a javlja da se one osećaju dobro i da je njihovo stanje stabilno.

Prema novim podacima gradskog Štaba za vanredne situacije, u četiri kovid bolnice Zdravstvenog centra Vranje ukupan broj pacijenata je 140, od kojih je na kovid pozitivno 87, a bilo je i 11 novih prijema u odnosu na juče.

Na svim odeljenjima čačanske bolnice koja su pretvorena u kovid odeljenja u utorak je bilo 137 pacijenata.

U respiratornom centru gde su pacijenti sa teškom kliničkom slikom je 13 pacijenata, a 11 na respiratoru.

Od koronavirusa u pančevačkoj opštoj bolnici leči se 101 osoba. Trećina ih je iz južnog Banata, a ostali iz drugih gradova Srbije.

Izvor: RTS

Comments