• Početna>
  • Vesti>

Na Kosovu 181 novi slučaj zaraze koronavirusom, 136 pacijenata izlečeno

U poslednja 24 časa na Kosovu je registrovan 181 novi slučaj zaraženih koronavirusom, od ukupno je 420 testiranih, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.

Od poslednjeg preseka rezultata izlečeno je 136 pacijenata, a ukupan broj aktivnih slučajeva je  2.804.

Najviše novoobolelih je iz Prištine gde je registrovano 77 slučajeva, u Gnjilanu je 17 novozaraženih, Peći 13, a u Mitrovici i Vučitrnu po 10 slučajeva.

Od početka epidemije na Kosovu je zabeleženo 6.467 slučajeva obolelih od kovid – 19, a 158 osoba, koje su imale i druge prateće bolesti, je preminulo od ovog virusa.

Iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera i da nose zaštitna sredstva jer je, kako su naveli, virus svuda oko nas i ubija.

“Apelujemo na građane, preduzeća, restorane da strogo poštuju fizičku udaljenost, upotrebu maski, dezinfekciju i vazduh prostorija, kako bi se sprečilo širenje infekcije u zatvorenim prostorima. Svako kršenje pravila od strane bilo koga smatraće se rizikom za zdravlje i živote drugih. Niko nema pravo da rizikuje živote svojih rođaka, starijih osoba i hroničnih bolesti zbog nebrige i da ne sprovodi preporuke”, navodi se u objavi na zvaničnom Fejsbuk nalogu Nacionalnog instituta Kosova.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još