Jović i Savić u Sankt Petersburgu odali poštu žrtvama nacističkog zločina u II Svetskom ratu

Srpska delegacija, u kojoj su zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović i Nikola Savić iz Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, položila je danas cveće na spomenik žrtvama Velikog otadžbinskog rata na Piskarjovskom memorijalnom groblju u Sankt Petersburgu.

Posetom najvećem memorijalnom groblju na svetu, gde je sahranjeno 420.000 civila i 70.000 vojnika postradalih tokom opsade Lenjingrada, odata je pošta i svim žrtvama nacističkih zločina počinjenih tokom Drugog svetskog rata.

Ovom prilikom je još jednom naglašena važnost negovanja kulture sećanja na žrtve i zločine nacističkih režima i fašističkih ideologija, kao i nedopustivost istorijskog revizionizma.

Ceremonija je završena minutom ćutanja i polaganjem cveća na spomenik žrtvama, koji se nalazi u okviru memorijalnog kompleksa.

Jović i Savić već nedelju dana borave u Ruskoj Federaciji, u svojstvu međunarodnih eksperata koji na poziv ruske Vlade prate sprovođenje glasanja o važnim ustavnim amandmanima.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Foto: Kancelarija za KiM

Comments