• Početna>
  • Vesti>

Milorad Arlov uputio pismo zahvalnosti Udruženju roditelja “Podrži me”

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio se Udruženju roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, koje je raspisalo peticiju i traže da Arlovu ulazak na Kosovo i Metohiju bude omogućen.

“Udruženju roditelja “Podrži me” Kosovska Mitrovica, rukovodstvu udruženja, mnogobrojnim porodicama i roditeljima dece i mladih sa poteškoćama u razvoju iskreno, veliko hvala što su preuzeli teret na sebe i pokrenuli peticiju protiv zaustavljanja humanosti i sprečavanja, da 26. juna da uđem na Kosovo i Metohiju” saopštio je Arlov.

“Na amninistrativnom prelazu Jarinje pre pet dana policija Kosova zabranila mi je ulazak bez nekog značajnog obrazloženja i uručila dokument da mi je zabranjen ulaz, mada imam važeće dukumente sa kojima nesmetano po njihovim propisima mogu ući legalno na Kosovo i Metohiju. Ova peticija pokrenuta je od iskrenih, poštenih i skromnih ljudi radi mene i to me čini srećnim i još jačim. Ali ova peticija je za očuvanje humanosti, demokratije i podrške koju može svako uraditi ako ima volju i želju da pomogne i nikoga zbog toga ne treba sprečavati” dodaje Arlov u svom saopštenju.

“Ja kao predsednik Odbora humanitarnog nevladinog udruženja iz Republike Srpske, nisam toliko velik ni toliko bitan da Kosovo i Metohija bez mene ne može. Ali ja teško mogu bez Kosova i Metohije a teško možemo svi, to moramo sebi priznati. Ponosan sam što sam svaki put do sad već skoro 13 godina pomagao srpskom narodu, socijalno ugroženim porodicama, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, srpskoj deci, skoro 5.000 dece sa Kosmeta doveo u 28 gradova Republike Srpske, bolesnoj deci, deci i mladima sa poteškoćama u razvoju za koju gradimo veliki projekat i Dnevni centar “Podrži me-9 januar” u Kosovkoj Mitrovici” ističe Arlov.

Arlov navodi da će nastaviti da dolazi na Kosovo i Metohiju i da će se naročito fokusirati na dugodišnji projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” i završiti izgradnju Dnevnog centra “Podrži me-9 januar.

“Nisu Srbi na Kosovu i Metohiji ni gladni ni žedni. Ali su gladni podrške i lepe reči, gladni prave istinske slobode a mi moramo svi biti uz njih i ponosni na njih na njihovoj želji za opstankom. Možda se to ne slaže sa mnogim mišljenjima i interesima ali humanost ne sme biti upitna u miru ili bilo kad. Hvala Vam na podršci, velikoj molbi i želji da prevaziđemo zajedno ovaj problem. Moja humanost za Vas neće prestati” zaključuje predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još