Vučić u Briselu sa Ursulom fon der Lajen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je zvaničnu posetu Briselu sastankom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Ursula fon der Lajen je pred sastanak sa srpskim predsednikom, koji je počeo oko devet časova u sedištu Evropske komisije u Briselu, ocenila da je to će biti važna prilika da se razgovara o reformama na evropskom putu i dugoročnom oporavku regiona.

Očekuje se da će teme razgovora predsednika Vučića i Fon der Lajenove biti podrška Evropske komisije Srbiji na putu evrointegracija i u borbi protiv posledica pandemije koronavirusa, izveštaj o napretku koji Komisija sprema za jesen za Srbiju i sve zemlje u procesu pristupanja kao i evropski ekonomsko-investicioni paket za region.

Posle sastanka sa predsednicom Evropske komisije, predsednik Srbije će se u istoj zgradi sastati i sa komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Tokom popodneva Aleksandar Vučić će razgovarati i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom, sa kojim se sastao i početkom nedelje u Beogradu.

Svoju posetu Briselu predsednik Srbije završiće oko 16 časova sastankom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Izvor RTS

Comments