• Početna>
  • Vesti>

Meštani Prilužja: Četiri osobe preminule zbog “konzumiranja sumnjive rakije”

Prošle nedelje dva brata iz Prilužja preminula su nakon konzumiranja alkohola, za sada sumnjivog porekla. Meštani tvrde da je u pitanju bio metil-alkohol, te da su još dve osobe preminule konzumirajući isti alkohol. Međutim, Kosovska policija i tužilaštvo i dalje tvrde da se čeka na nalaz obdukcije za dva preminula brata, bez potvrde da postoje i druge žrtve.

Tri osobe iz sela Prilužje u opštini Vučitrn – braća Dragan (1958) i Branislav Đorić (1961) i njihov komšija, Miodrag Bojković (1954) preminuli su prošle nedelje.

A kako je juče potvrdio za KoSSev Dejan Milić, meštanin Prilužja, pre dva dana je preminula još jedna osoba – Božidar Mitrović (1959).

Pozivajući se na navode članova porodice preminulih, Milić tvrdi da su rezultati obdukcije za svu četvoricu stigli, te da su svi oni konzumirali rakiju koja u sebi navodno sadrži metil-alkohol.

„Rečeno mi je da im je odrađena obdukcija i da je utvrđeno da je sigurno trovanje metil-alkoholom kod sve četvorice“, navodi za KoSSev.

Milić još navodi i da je Mitrović, kako tvrde članovi porodice, imao čak sedam promila metil-alkohola u krvi.

Navodno, žrtve su se otrovale nakon konzumiranja sumnjive rakije koju je u Prilužju više godina prodavao prodavac iz Orahovca po veoma jeftinoj ceni od 2.5 evra za flašu od 2 litra.

S druge strane, nadležne institucije navode da su do sada potvrđena dva slučaja sumnjive smrti u Prilužju, ali i da se rezultati obdukcije još uvek čekaju.

Iz glavnog sedišta policije u Prištini u više navrata od 17, odnosno 18. juna, za KoSSev ponavljaju istu informaciju – da su tela dva brata poslata na obdukciju.

Međutim, portparoli Kosovske policije Baki Keljani i Daut Hodža naglašavaju da nemaju nikakva druga saznanja ni detalje, uključujući ishod obdukcije, te da to nisu pitanja za policiju u Prištini, već za opštinu i tužilaštvo.

Odgovor iz Osnovnog tužilaštva u Mitrovici je sličan.

„Možemo potvrditi da su dva tela poslata na obdukciju pri Institutu za sudsku medicinu u Prištini i čekamo rezultate obdukcije“, u pisanom odgovoru za KoSSev saopštio je portparol Tužilaštva, Valjon Preteni.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još