Leposavić veliko gradilište

Pomoćnik direktora Kancelarije Borislav Tajić i gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić položili su danas kamen temeljac za izgradnju stambeno-poslovne zgrade u Leposaviću. Finansijska sredstva za igradnju ove zgrade obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Radi se o projektima koji se realizuje sredstvima Vlade Republike Srbije, trenutno se u Leposaviću bavimo realizacijom 47 projekata. Planirana sredstva za realizaciju tih projekata iznose oko dve i po milijarde dinara”, rekao je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić.

U opštini Leposavić je u toku izgradnja 5 stambenih zgrada, 58 stanova je završeno i u njih može da počne useljavanje stanara. Na taj način, kaže Tajić, biće prvenstveno zbrinuti mladi bračni parovi, višečlane porodice kao i socijalno ugroženi.

“Pored projekata koji se odnose na stanogradnju zastupljena je i infrastruktura kao i rekonstrukcija školskih objekata. Ispunjen je i jedan od ključnih zadataka Vlade Republike Srbije, doći do svake socilalno ugrožene osobe”, rekao je Tajić.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Republike Srbije odvojile su značajna sredstva za pomoć socijalno ugroženim domaćinstvima. Pomoć se ogledala u vidu građevinskog materijala, sanacije kuća kao i u poljoprivrednoj mehanizaciji.

“Leposavić je danas jedno veliko gradilište, gradimo i u Lešku i u Leposaviću i u Sočanici. Za zgradu za koju smo danas položili kamelj temeljc, opština je obezbedila sredstva za izgradnju poslovnih prostorija koji će koristist građanima iz ovog kraja grada. Do kraja godine završićemo 64 stana za naše građane”, rekao je gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić .

Tokom dana planirano je da pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić obiđe i druge objekte koji se grane ili se vrši sanacija kao i nekoliko domaćinstava na teritoriji opštine Leposavić.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još