Zvaničnici Kancelarije za KiM sutra borave na Kosmetu

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović i pomoćnici Zoran Bojović, Dejan Pavićević i Slađana Marković Stojanović boraviće sutra, 16. juna, na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Damjan Jović posetiće sutra opštinu Leposavić a u 14 sati predviđeno je da obiđe radove na rekonstrukciji Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Mesnoj zajednici Sočanica, a nakon toga i radove na izgradnji stambene zgrade sa 12 stanova, takođe u MZ Sočanica. Finansijska sredstva za rekonstrukciju škole i izgradnju stambene zgrade obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U 15 sati Damjan Jović će u Lešku obići završne radove na izgradnji Učeničkog doma za potrebe učenika Poljoprivredne škole. Sredstva za ove radove obezbedila je, takođe, Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U 16 sati u selu Trikose planiran je obilazak Poljoprivrednog gazdinstva „Braća Jevremović“. Ovo gazdinstvo je prema Programu za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobilo podsticaj u vidu sadnica borovnica, koje uzgaja na površini većoj od 4,5 ha.

Zoran Bojović obići će opštine Kosovska Kamenica, Novo Brdo i Gnjilane, a u Kosovskoj Kamenici boraviće od 11:30 do 14:30h.

Posetu Kosovkoj Kamenici Bojović će započeti obilaskom lokacije, u okviru Osnovne škole „Desanka Maksimović“, na kojoj će se graditi Predškolska ustanova „Pčelica Maja“. Za proširenje škole, u cilju izgradnje dečjeg vrtića, finansijska sredstva obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
U selu Berivojce Zoran Bojović će obići lokaciju na kojoj se gradi crkvena kapela, a nakon toga, u selu Donje Močare, šestočlanu, socijalno ugroženu porodicu Ivković. Za izgradnju kapele i porodične kuće Ivkovića, od 75 m2, sredstva je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U selu Strelice predviđeno je da Bojović obiđe porodicu Milošević koja poseduje farmu krava i koja je prema Programu za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobila podsticaj u vidu poljoprivredne mehanizacije, traktor sa prikolicom i plugovima.

Posetu opštini Kosovska Kamenica Bojović će završiti obilaskom porodice Maksimović u selu Ajnovce, koja se uspešno bavi malom privredom.

U opštini Novo Brdo u selu Jasenovik, Bojović će u periodu od 16 do 17:45 posetiti šestočlanu, socijalno ugroženu porodicu Radomira Perića, a u naselju Šumaci četvoročlanu, takođe socijalno ugroženu porodicu Živojina Stevanovića

Nakon toga od 18 do 18 i 30, u selu Poneš u opštini Gnjilane, predviđen je obilazak šestočlane porodice Branka Trajkovića, koja se uspešno bavi poljoprivredom i stočarstvom.

Dejan Pavićević posetiće Pećki okrug u 12 sati će u sedištu okruga, u Goraždevcu (ul. Maršala Tita bb), razgovarati sa načelnikom okruga Milom Stevanovićem.

Nakon toga, predviđeno je da Dejan Pavićević obiđe sela ovog okruga.

Slađana Marković Stojanović posetiće Gračanicu u periodu od 11 do 13:45h.

U 11 sati Slađana Marković Stojanović obići će Dom zdravlja Gračanica, gde će razgovarati sa medicinskim radnicima, pripravnicima.

U 11:30 sati Marković Stojanović će u Domu zdravlja Gračanica održati sastanak sa direktorima zdravstvenih ustanova sa teritorije opština Priština, Kosovo Polje, Lipljan, Obilić i Vučitrn.

U 13 sati predviđen je obilazak mlade, uspešne porodice Dušana Slavkovića, koja ima trojke, a u 13:45 sati Slađana Marković Stojanović će obići u Lapljem Selu porodicu Nebojše Nikolića, čiji je sin, mali Vasilije, lečen u Italiji, sredstvima koje je obezbedila Republika Srbija.

Marković Stojanović posetiće opštinu Lipljan u periodu od 14:30 do 15:15.

U 14:30 sati Marković Stojanović će posetiti porodicu Stanoja Vasića u Livađu, sa troje dece. U 15:15 sati predviđen je obilazak porodice Gorana Savića u Suvom Dolu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još