• Početna>
  • Vesti>

Obilaskom opština Vučitrn i Obilić, Petković završio posetu centralnom Kosmet

Treći dan boravka na KiM, posetu srpskim sredinama u Opštini Vučitrn pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković započeo je u Prilužju gde je prisustvovao molebanu, a nakon toga posetio je nekoliko uglednih poljoprivrednih domaćinstava i socijalno ugroženih porodica.

“Ovde je situacija dodatno teža, s obzirom da ovde Srbi nemaju svoju opštinu, tačnije, nalaze se pod tzv. Albanskom opštinom i samim tim ova situacija i u administrativnom i u svakom drugom smislu da ostavre svoja prava ovde na ovom prostoru je izuzetno teška. Okosnica njihovog opstanka ovde su naše srpske institucije i Kancelarija za KiM Vlade Republike Srbije, rekao je za RTV Gračanica pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

Petković ističe da sada obilaze svaku kuću, svaku porodicu, razgovaraju sa ljudima da bi uvideli kakve su njihove muke i šta je ono što im je najpotrebnije.

Nakon Prilužja Petar Petković u selu Grace posetio je osmočlanu porodicu Nebojše Staniškovića kome Kancelarija za KiM gradi novu kuću.

“Ovo nam mnogo znači, spasili su i mene i moju porodicu. Ostaćemo ovde, sada će nam život biti bolji i kvalitetniji. Hvala Vladi Srbije, hvala svima koji su učestvovali u izgradnji moje kuće, rekao je Stanišković.

U selu Janjina Voda kod Obilića pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković obišao je samohranu majku Gordanu Ristić koja živi u postpuno Albanskom okruženju a kojoj je nedavno zapaljena kuća.

“Zapaljena mi je kuća i ograda, ovde stalno provociraju i dobacuju. Plašim se za decu, deca ne smeju da izađu na ulicu jer se boje Albanaca,” rekla je Gordana.

Petar Petković obećao je Gordani bolji život i za nju ali i za njene ćerke.

“Država Srbija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka su jedini koji njoj mogu da pomognu, ali i onim srbima koji u ovim sredinama teško žive, jer smo mi odgovorna politička partija i svaki put kada dajemo izjave u Beogradu, kada treba da donosimo odluke, mi to činimo tako i vodimo računa da rezultat onoga što kažemo bude takav da ovde u Janjinoj Vodi ne strada Gordana ili bilo koji drugi Srbin, istakao je Petković.

Posetu Srbima u Opštini Obilić Petar Petković završio je obilaskom porodica Dragana Bojkovića u Babinom Mostu i Veljka Vuksanovića u selu Plemetina.

Na kraju posete Kosovu, Petković gostovao u Dnevniku RTV Gračanica

Tokom posete Petković je, takođe, obišao i projekte koji se grade ili su izgrađeni sredstvima Vlade Srbije, a koje sprovodi Kancelarija za KiM. O utiscima posete, bezbednosnoj situaciji, projektima i budućim ulaganjima, kao i o izbornoj kampanji Petković je govorio u Dnevniku RTV Gračanica.

“Za ova tri dana smo bukvalno prepešačili čitavo centralno Kosovo, sretali se i u direktnom razgovoru sa našim ljudima razgovarali o svim problemima koje možemo da rešimo u budućnosti. Razgovarali smo o tome da je Srbiji nakon izbora potrebna jaka Vlada koja će brinuti o interesima s države Srbije i srpskog naroda ovde na ovim prostorima”, rekao je Petković gostujući u dnevniku RTV Gračanica.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još