Tajić u poseti opštini Zubin Potok

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić sa predstavnicima lokalne samouprave obišao je opštinu Zubin Potok.Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM  Borislav Tajić boravio je na Kosovu i Metohiji, a u okviru posete u Zubinom Potoku razgovarao je sa predsednikom i članovima Privremenog organa a zatim položio kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Mihajlović. Tajić je razgovarao sa meštanima više okolnih sela i obišao radove na sanaciji puta u selu Jabuka.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić početkom godine obišao je porodicu Mihajlović u selu Gornja Dobroševina i tom prilikom obećao pomoć u izgradnji nove kuće. Ono što je obećano danas je i ispunjeno. Zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave Tajić je položio kamen temeljac za novu kuću ove sedmočlane porodice.

“Zahvalio bih se Skupštini opštine koja je radila na ovom projektu i Kancelariji za KiM, gospodinu Tajiću koji je dolazio pre dva i po meseca i obećao da će izaći u susret meni i mojoj porodici i presrećan sam. Hvala puno svima, takođe i Republici Srbiji. Jedino ovako uz pomoć može srpski seljak da opstane na selu i oživimo sela Ibarskog Kolašina.Voleo bih da se svakom našem kolašincu koji bi ostao na selu pomogne”, kaže za TV Most Zvonko Mihajlović.

Pre par meseci obilaskom socijalno ugroženih porodica, konstatovano je da je neophodan za porodicu Mihajlović jedan novi dom, za njihovu decu koja žive ovde i rastu u ne baš dobrim uslovima, kaže Nemanja Jaksić, predsednik SO Zubin Potok.

“Položili smo kamen temeljac jedne kuće sedmočlane porodice Mihajlović. Ovo nije jedina kuća, imamo u prvoj tranši još četiri nove kuće za četiri socijalno ugrožene porodice i pet kuća koje ćemo da rekonstruišemo, takođe socijalno ugroženih porodica. Naravno sve ovo ne bi mogli da uradimo da nije Kancelarije za KiM, Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. Ovom prilikom bih se zahvalio svima što misle na nas, na naš narod, za opstanak i ostanak”, rekao je Jaksić.

Nakon polaganja kamena temeljca Tajić je obišao i šestočlanu porodicu Božović u selu Pridvorice i sa njima razgovarao i obećao pomoć Kancelarije za KiM.

Na kraju posete opštini Zubin Potok pomoćnik direktora Kancelarije  Borislav Tajić obišao je završetak radova na rekonstrukciji puteva u selima Mala i Velika Jabuka i tom prilikom razgovarao i sa meštanima ovih sela.

“Deo aktivnosti vrlo intenzivnih je obavljeno tokom januara i februara. Susret sa potrebama, susret sa prioritetima pri čemu su veliki doprinos dali predstavnici lokalne samouprave time što su uspeli da stignu do porodica kojima je pomoć bila potrebna. Ono što mi možemo da kažemo jeste da se sve aktivnosti odvijaju u okviru sada jasnih, precizranih planova koji predstavljaju jednu dugoročniju osnovu za razvoj ovih sredina. Što se tiče opštine Zubin Potok mi govorimo o 40 projekata koji su sada aktivni u realizaciji, kao što smo mogli danas da vidimo završne radove na izgradnji ovog jako značajnog puta u selu Jabuka, ali i mnogih drugih projekata praktično iz svih oblasti finansiranja. I u oblasti stanogradnje, i u oblasti infrastructure, i u oblastima pomoći poljoprivrednim proizvođačima, projektima održivosti ekonomskog razvoja. Svi ti projekti nalaze se sad u jednoj operativnoj fazi, deo tih projekata se sad realizuje, deo projekata se nalazi u završnoj fazi procedura projektovanja i izvođenja, odvojena su sredstva, ona su na raspolaganju i praktično očekujemo da prepreka za jednu brzu realizaciju svih tih projekata neće biti”, rekao je Borilsav Tajić, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

U prvoj fazi pomoći najugroženijem stanovništvu opštine Zubin Potok realizuje se 40 projekata, a sva sredstva obezbedila je Kancelarija za KiM preko lokalne samouprave.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još