• Početna>
  • Vesti>

Kosovo: 28 inficiranih i osmoro izlečenih u poslednja 24h

Nacionalni Institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je danas, da su 28 lica zaražena korona virusom na Kosovu u poslednja 24 časa, kao i da je osmoro izlečeno od Covid-19.

U Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju, kosovskog Instituta za javno zdravlje, danas je testirano 228 uzoraka uzetih sa Klinike za infektivne bolesti u Prištini i sa terena.

Od 28 novoobolelih – iz Prištine su devet lica, sedmoro je iz Vučitrna, troje iz Kosova Polja, a po dva lica su iz Orahovca i Podujeva. Po jedan slučaj inficiranih korona virusom zabeležen je u Lipljanu, Gnjilanu, Peći, Mamuši i Đakovici.

Iz Instituta napominju da su danas izlečena još 8 lica, pa ukupan broj oporavljenih iznosi 921.

Tokom ove nedelje, zabeleženi su slučajevi zaraze među zaposlenima u Pošti Kosova, KEK-u, KEDS-u, Galeriji umetnosti, kao i u pojedinim bankama i zdravstvenim ustanovama, navodi se u objavi Instituta na društvenoj mreži Facebook.

Iz Instituta apeluju na građane da poštuju mere socijalne distance, koriste zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju i provetravaju životni i poslovni prostor, kako bi se sprečilo širenje zaraze.

Od 8. februara do danas, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju RT-PCR metodom testirano je 17.707 sumnjivih uzoraka, a 1.326 je pozitivno na korona virus.

Od posledica korona virusa na Kosovu preminulo je 31 lice.

Izvor: Kontakt Plus radio


Comments

Pročitaj još