Kosovo: Šest novoobolelih od Covid-19 u poslednja 24h

Institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je večeras, da je još šest osoba zaraženo korona virusom na Kosovu u poslednja 24 časa.

U Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju, kosovskog Instituta za javno zdravlje, danas je testirano 294 uzorka uzetih sa Klinike za infektivne bolesti u Prištini i sa terena.

Od šestoro novoobolelih – iz Prištine je troje, dok je po jedan slučaj novoobolelih zabeležen u Mamuši, Vučitrnu i Gnjilanu.

Od 8. februara do danas, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju RT-PCR metodom testirano je 17.199 sumnjivih uzoraka, a 1.269 je pozitivno na korona virus.

Od posledica korona virusa na Kosovu preminulo je 31 lice.

Iz Instituta apeluju na građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera, jer je primećen porast novoobolelih u nekim kosovskim opštinama, zbog izostanka primene fizičkog distanciranja i nenošenja maski.

“Nepažnja nekih građana može povećati rizik od širenja infekcije dok je virus SARS-COV-2 prisutan i na taj način zdravstveni sistem može biti preopterećen nepredviđenim posledicama koje mogu ugroziti život građana”, navode iz Instituta.

Izvor: Radio Kontakt plus


Comments

Pročitaj još