Bocan Harčenko uručio diplome deci iz Kosovsog Pomoravlja

Deci iz Kosovskog Pomoravlja, koja su za Dan Pobede poslala muzičku video čestitku, danas su na svečanosti povodom obeležavanja državnog praznika, Dana Rusije, održanoj u Ruskom domu u Beogradu, uručene diplome i prigodni pokloni. Deca sa Kosova i Metohije učestvovala su u Akciji mira i sloge, održanoj povodom 75 godina od pobede u Drugom svetskom ratu.

Centralno dešavanje svečanosti bila je dodela jubilarnih medalja „75. godina od Pobede u Velikom Otadžbinskom ratu 1941-1945“, određenih dekretom Predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina od 13. juna 2019. Medalje ratnim veteranima uručiio je ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

Na svečanost su pozvani učesnici literarnog konkursa Ruskog doma „Setimo se naših heroja!“ za najbolju priču potomaka ratnih heroja, učesnika Drugog svetskog rata, a specijalni gosti svečanosti su bili Momčilo Bajagić – Bajaga, Leontina Vukomanović i dečiji hor „Čarolija“, koji su zajedno sa proslavljenim Akademskim ansamblom pesama i igara Ruske Armije „Aleksandrov“, na dan jubileja Pobede, izveli čuvenu pesmu „Dan Pobede!“.

Na svečanosti se očekuje prisustvo visokih zvaničnika Republike Srbije i predstavnika gradskih vlasti, kao i predstavnika SUBNOR-a Srbije.

Izvor: TV Most

Comments