• Početna>
  • Vesti>

Čadež: Podržati digitalizaciju malih i srednjih preduzeća

Srpska privreda je, uprkos snažnom udaru pandemije, zahvaljujući programu državne pomoći i podršci koju je Privredna komora Srbije pružala kompanijama sačuvala realnu osnovu za nastavak rasta, makroekonomsku stabilnost i kreditni rejting, ljude i kompanije, otvorenost i sposobnost da ostane pouzdan partner i investitorima i kupcima iz Evrope i sveta. To je poručio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije nakon današnje video sednice Predsedništva Evrokomore posvećene analizi aktivnosti evropske i nacionalnih poslovnih asocijacija tokom zdravstvene krize i budućoj podršci oporavku kompanija članica.

Jedan od komorskih prioriteta u narednom periodu, po rečima Čadeža biće podrška ubrzanoj digitalizaciji, posebno malih i srednjih preduzeća, podstaknuta uslovima poslovanja tokom zdravstvene krize, čemu će biti posvećena jedna od serije jesenjih onlajn događaja Evrokomore.

„U postkovid periodu, nastavićemo sa razvojem zajedničkih digitalnih komorskih servisa, po ugledu na francuski DigiPilot, razmenom komorskih iskustava i praksi i iznalaženjem mogućnosti za finansijsku podršku, posebno za pomoć malim i srednjim preduzećima bespovratnim sredstvima iz evropskih fondova i programa“, rekao je Čadež.

Mogućnosti mreže evropskih komora, ukazao je Čadež, da na taj način jačaju konkurentnost malih i srednjih preduzeća i osiguraju njihovu bolju aktuelnu i poziciju u slučaju budućih kriza, su zaista velike i Evropska unija i nacionalne vlade bi to trebalo da iskoriste na najbolji način i podrže oporavak i razvoj svojih privreda.

Izvor RKM/saopštenje

Comments

Pročitaj još