Američki MCC odblokirao sredstva za Kosovo

Američka “Milenijum čelendž korporejšn” (MCC) ponovo je aktivirala svoj program na Kosovu, stoji u saopštenju ove korporacije.

Kako se navodi, MCC je u saopštenju za medije objavio da je odluka doneta posle uklanjanja mera reciprociteta na srpsku robu i pozdravila je taj korak vlade Avdulaha Hotija.

“Sjedinjene Države pozdravljaju odluku Vlade Kosova o pitanju takse i uklanjanje mera reciprociteta na srpsku robu. MCC sa zadovoljstvom nastavlja da sprovodi kompaktni program na Kosovu i raduje  se kontinuiranom i jakom partnerstvu sa stanovnicima Kosova i njihovom vladom dok zajedno radimo na smanjenju siromaštva kroz ekonomski rast”, navodi se u saopštenju MCC.

Hoti pozdravio odluku MCC da odblokira sredstva za Kosovo

Novi kosovski premijer Avdulah Hoti pozdravio je večeras odluku američke “Milenijum čelendž korporejšn” da odblokira sredstva namenjena za finasiranje više projekata na Kosovu.

“Pozdravljamo odluku ‘Milenijum Čelendž Korporejšn’ da odblokira svoja sredstva i nastavi sa sprovođenjem programa i razvoja kompaktnog programa na Kosovu”, napisao je Hoti na Tviteru. 

MCC je blokirao svoje investicije na Kosovu nakon što je vlada Aljbina Kurtija odbila da ukine porez na srpsku robu.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još