Protest građana ispred kosovske Skupštine zbog izglasavanja nove vlade

Sednici  na kojoj je izglasana nova vlada prethodio je protest nezadovoljnih građana  okupljenih  ispred zgrade Skupštine Kosova.

Svoje nezadovoljstvo činjenicom da se do formiranja nove Vlade došlo  odlukom Ustavnog suda,  građani su  iskazali protestom ispred Skupštine.

“Ne dozvoljavam da se mojim glasom manipuliše”, jedan je od natpisa na transparentu učesnika ovog protesta.

“Ovo je manipulisanje mojim glasom. Ne razumem što ne idemo na izbore, da ponovo glasamo i kažemo u kom pravcu želimo da ide naša država. Ovo je lopovluk, sve su pokrali, a sada žele i moj glas da ukradu.

Ovo je pravo građana , a ne pravo političkih partija.

Građani ne znaju da stanu u odbranu svojih prava ,  ne znam šta će biti sa ovom zemljom  i gde je sav taj patriotizam koji prodaju po Fejsbuku”, istakla je učesnica protesta.

Nezadovoljni građani su ispred zgrade vlade simbolično sahranili Ustav Kosova, čime su još jednom iskazali svoj stav o najnovijim dešavanjima.

Zatraženo je i raspisivanje novih izbora, uz konstantno skandiranje Aljbinu Kurtiju i Samoopredeljenju.

“Nikada nisam bio član nijedne političke stranke. Danas sam u svojstvu običnog građanina izašao na proteste. Moj zahtev je da se prekine sa ovim glupostima, vraćanjem kriminalaca na mesto zločina”, rekao je jedan od učesnika protesta.

“Danas smo izašli da protestujemo protiv lopova, Kurtijeva vlada je ona koju smo čekali 22 godine, ali su uspeli da je sruše. Imali smo najboljeg do sada, nadam se da ćemo ubrzo izaći na izbore i da će Samoopredeljenje voditi vladu”.

Iako je prethodnih dana najavljivano da će Samoopredeljenje održati proteste, iz ove političke stranke su se u utorak oglasili saopštenjem u kome se navodi da protesta u njihovoj organizaciji neće biti.Skup, koji su obezbeđivali pripadnici Kosovske policije, protekao je bez incidenata.

Izvor: RTK 2

Foto: RTK 2

Comments