• Početna>
  • Vesti>

Đurić razgovarao sa Bocan-Harčenkom o situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kojem je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga o trajnom i održivom rešenju za pitanje svoje južne pokrajine, i da je dosledno na stanovištu da se to rešenje može tražiti isključivo u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i Ustava Srbije.

Sagovornici su razmotrili situaciju nakon uvođenja blokade Prištine na teretni saobraćaj i promet robe iz centralne Srbije, saglasivši se da ponašanje vlade privremenih institucija u Prištini izuskuje oštru i odlučnu reakciju međunarodne zajednice.

Informišući sagovornika o problemima i položaju Srba na Kosovu i Metohiji, Đurić je ambasadoru Bocan-Harčenku još jednom zahvalio na bratskoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u nastojanjima da se u međunarodnoj areni izbori za svoje državne i nacionalne interese i zaštitu svog naroda u južnoj pokrajini.

Prijateljstvo Srbije i Rusije je, prema Đurićevim rečima, trajno i nesalomivo, i u narednom periodu će, uveren je, biti dodatno učvršćeno saradnjom naših dveju država i prijateljstvom predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Đurić je ovom prilikom i lično čestitao ambasadoru Bocan-Harčenku 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i izrazio zadovoljstvo zbog toga što je Srbija pozvana da na najvišem nivou bude predstavljena na vojnoj paradi u Moskvi 24. juna.

Izvor:Radio Kosovska Mitrobvica (saopštenje)

Comments

Pročitaj još