PU “Danica Jaramaz” spremna za nastavak rada

Predškolska ustanova “Danica Jaramaz” iz Kosovske Mitrovice spremno dočekuje nastavak rada ove ustanove, koja je protekla dva meseca zbog aktuelne epidemiološke situacije prilagodila svoj rad po osnovu preporuka nadležnog ministarstva tako da su sve mere ispoštovane, a u saradnji sa kriznim štabom Kosovske Mitrovice organizovane su radna grupa i dežurstva, a rad je tekao od kuće kazala je za program Radio Kosovske Mitrovice Gorica Marinković, direktorica PU “Danica Jaramaz”.

Komunikacija vaspitača sa roditeljima i decom je tekla preko vibera, gde su deca dobijala domaće zadatke, koje su u vidu slika i rešenja vraćali vaspitačima, tako da smo na taj način ostvarili izuzetno dobru saradnju, kako sa decom tako i sa roditeljima, kojima se ovom prilikom i zahvaljujem.

“Vaspitači koji su na pripremno predškolskom programu svoj rad privode kraju i do petka će završiti sa predškolcima. Nadam se da ništa nisu izgubili i da su spremni za upis u prvi razred. Mi imamo 180 predškolaca, koji će naravno od septembra biti upisani u prvi razred i nadam se da ćemo ove godine makar zadržati ako ne i ostvariti bolji upis za narednu radnu godinu” kazala je Marinković.

Ona je podsetila da 6. maja počela prijava dece za predškolce kao i za vrtiće, koja će se vršiti elektronski ili preko telefona, svakog radnog dana u periodu od 9 do 13 časova i dodaje da je do sada prijavljeno preko 100 predškolaca.

“Kod nas se uzima zahtev i ugovor koji roditelji popunjavaju u dva primerka. Upis će se vršiti do 30. juna. Prošle godine smo imali 710 mališana u našoj ustanovi na boravku, a ove godine očekujemo da će taj broj biti veći, obzirom da za to imamo uslova jer smo povećali kapacitet objekta izgradnjom novog aneksa, što podrazumeva dve nove prostorije predviđene za vaspitne grupe kao i fiskulturnu salu, koje naša ustanova do sada nije imala” zaključila je Marinković.

Roditelji će potrebnu dokumentaciju dostaviti u avgustu mesecu a za upis u vrtićku grupu je potreban detetov izvod rođenih, potvrda oba roditelja da su u radnom odnosu kao i potvrda da je dete vakcinisano.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još